Novo izdanje

 

POZDRAV

Šaljem ti pozdrav
iz maloga mjesta
čije se kuće
prislanjaju moru.
Ovdje domaćini
primaju gosta
ko nekad plemići
gospodu na dvoru.

Šaljem ti misli
kojima fališ
u mom zagrljaju
na žalu kod barke.
Šaljem ti ljubav
i čežnju da shvatiš:
da smo uvijek
jedno – bez varke.

 ______________________________________________________

Autorica: Tatjana Kadoić Grmuša

Uvez: meki

Format: 12×18 cm

ISBN:978-953-7227-29-6

Br.str. 56

Godina izdanja: 2012.

Izdavač: MEDUS BIRO – Biblioteka Medus

Cijena: 69,00 kn

Narudžbe uputite na mail: biblioteka@medus.hr  ili  091/590-5800

 

Uz pozdrav,

Tatjana Kadoić Grmuša, dir.
MEDUS BIRO d.o.o. Zagreb
www.medus.hr
biblioteka@medus.hr
091/590-5800

 

Putovanje male zvijezde

Poštovane dame i gospodo, dragi zvjezdani prijatelji!

Sa zadovoljstvom vas možemo pozdraviti objaviti da se naša mala zvjezdica Ziba pojavila u novim nastavcima “Ziba i Raf” i “Ziba i Andromeda” . Veliki su se događaji odvili u zadnje dvije godine: Ziba je počela učiti, jako se zabavljati i upoznala je ljude. Njezin prijatelj Raf je prvi čovjek koji je čuo zvijezde i stvorena je neraskidiva veza jednog mladog bića na Zemlji i jednog malog bića u Svemiru. Za audio knjigu “Ziba i Raf” posebno je iskomponirana pjesmica koju Ziba pjevuši i zahvaljujući dragoj Gordani Kovačić koja interpretira Zibu zvuči jednostavno – genijalno.

“Ziba i Andromeda” je treća knjiga i završetak trilogije o maloj zvjezdici i u njoj se glavna junakinja susreće s vrlo ozbiljnim zadatkom – prihvaćanjem svog životnog puta. Ne brinite, sve je prošlo dobro, malo drukčije, ali dobro. Naša priča o Zibi nema negativaca. Opisuje život kakav je, nekad lak i bezbrižan, a nekad zahtjevan i ozbiljan.

—————————————————————————————————

(kliknite na sliku za više informacija)

Knjige o Zibu predviđene su za djecu, ali i odrasli će naći puno opisa nebeskih tijela i životnih mudrosti. Roditelji i odgajatelji se nekad nađau pred pitanjem koje je teško objasniti djeci. Pri tom se često zaboravi da djeca imaju svoju sliku svijeta i da je njima takva slika svijeta potpuno logična. Autorica Zibe, gđa. Tatjana Kadoić Grmuša, pokušava odraslima opisati svijet kakvog vide maleni.

Ziba je uspješnica i jako dobro prihvaćena od publike. Edukativna je i djeci opisuje Svemir kakvog pozna znanost. Opisuje i Svemir kakvog poznaje srce, kao toplo mjesto, puno ljubavi i uvažavanja. Preporučamo da nabavite nove nastavke, a svi vi koji se tek upoznajete sa Zibom, slobodno počnite od početka. Vaši maleni će biti zahvalni.

Narudžbe na 020.719.260, mob. 091.590.5800 ili mail biblioteka@medus.hr

Ziba i nebo portal

Drage dame i gospodo,

sa zadovoljstvom Vas želimo upoznati s novim web-nebo-portalom male zvjezdice Zibe. Ziba je već odrasla, ima puno puno priijatelja i izrazila je želju da se osobno obrati svima vama. Tijekom slijedećih nekoliko tjedana, Ziba će putovati po lijepoj našoj i sva druženja s djecom i odraslima objavljivat će se na novoj mrežnoj stranici.

Posjetite novi dom male Zibe i pročitajte novosti.

A ako nisto još poslušali nove nastavke o zvijezdama, ljudima i veeelikom svemiru, vrijeme je da naručite svoje primjerke “Ziba i Raf” i “Ziba i Andromeda

Ziba i Raf

Ziba i Raf

—————————————————————–

Cijena knjige: 90,00 kuna

Poslušajte odlomak iz knjige “Ziba i Raf”

Play

Poetična i maštovita priča »Ziba« Tatjane Kadoić Grmuša dobila je nastavak u dva dijela »Ziba i Raf« i »Ziba i Andromeda« U drugom dijelu »Ziba i Raf« plavičasta zvjezdica Ziba koja svojim smijehom i vrtnjom uveseljava Svemir i njegove stanovnike počinje se zanimati za ljude. Kakvi su? Koliko žive? Mogućnost kontakta s njima?

Odgovori na ta pitanja kompleksni su i filozofski obojeni. U dijalogu s mudrom Sjevernjačom Ziba saznaje da ljudi, dok su djeca, sjaje i trepću baš kao i zvijezde, a kad odrastu, sjaj spreme i nose u sebi pa se samo iz ljudskih očiju može vidjeti tko kako sjaji.

Ziba i Andromeda

Ziba i Andromeda

—————————————————————————-

Cijena knjige: 90,00 kuna

Poslušajte odlomak iz knjige “Ziba i Andromeda”

Play

Iako su svemirska tijela dugovječna u usporedbi s čovjekovim vijekom, i ona imaju svoj kraj pa i sudbine kojima često ne mogu izbjeći. U trećem dijelu »Ziba i Andromeda« autorica dovodi Zibu u veliku opasnost. Asteroid koji je izišao iz svoje putanje golemom brzinom juri prema Zibinu zviježđu. Procjenjuje se da će od njegova zamaha sva manja svemirska tijela promijeniti svoju putanju.

Osnovne osobine glasa

Još u 5. stoljeću prije naše ere Hipokrat je govorio o važnosti pluća, dušnika, usana i jezika u proizvodnji glasa. Stari Egipćani i Indijci također su poznavali razvoj govora i jezika.

Već sam spominjala da je glas važan dio komunikacije i, zapravo, naša osobna iskaznica: ukazuje na spol, dob, raspoloženje, osjećaje, zdravstveno stanje…

Proizvodnja glasa nije isključiva sposobnost ljudske vrste jer i mnoge životinje proizvode glasove. No, za razliku od životinja, čovjek ima sposobnost govora i može kontrolirati fonacijske mehanizme.

Ljudski glas je jedini koji može istovremeno proizvesti riječ i ton.

Vezani članak: Kako nastaje glas?

Osnovne karakteristike glasa su: visina, intenzitet i boja. Subjektivno ga procjenjujemo kao visok, nizak, napet, hrapav, promukao, piskutav i sl. Ta subjektivna nahođenja moguće je provjeriti objektivnim načinom.