Predavanje u OŠ Trpanj

Proljeće. Ptičice. Nova sezona. Miris ružmarina i kadulje. I gostovanje u Osnovnoj školi u Trpnju, na Pelješcu. Dobili smo poziv od gospodina Ferrija, ravnatelja škole Trpanj, da održimo predavanje o audio knjigama. I tako se mi uputismo iz Orebića do Trpnja.

Svaki put na predavanje je jedinstven. Nikad se ne zna kako će publika reagirati i na koji način će primiti poruku o audio knjigama. Naše iskustvo u preko 50 radionica diljem Hrvatske je pokazalo da je interes uvijek velik. A sve ostalo je nepoznato do samog kraja.

I tako Tatjana i ja došli u školu i ostali smo zapanjeni njenom ljepotom, starinom i ponajviše susretljivim djelatnicima škole. Jako nas je ugodno iznenadila izjava ravnatelja Josipa Ferrija da je Trpanj domaćin Lidranu za područje Dubrovačkog primorja. Umjetnički radovi na zidovima, duh starine i učenici koji su čini se nestrpljivo čekali predavanje…sve je to jako ugodno vidjeti na prvom službenom susretu.

Predavanje je počelo u sportskoj dvorani u 12.30 sa sjajnim ozvučenjem i kompletnom multimedijalnom podrškom. Kad je sve tako pripremljeno, tada je lako održati predavanje. Učenika je bilo oko 40, većinom stariji razredi koji su bili publika za poželjeti. Prezentaciju možete vidjeti ovdje. Interesantno je vidjeti mlade ljude kako sudjeluju u diskusiji o novim trendovima, a još je zanimljivije vidjeti kakav je doživljaj književnosti u alternativnim oblicima.

Na kraju predavanja koje je trajalo 50 minuta održana je slušaonica ZIBE. Slušatelji su bili zadovoljni i jako im se svidjelo čuti rađanje jedne zvijezde.

Nama je bilo sjajno, lijepo smo se osjećali i smatramo da smo napravili još jedan mali korak u nakladi Audio knjiga u Hrvatskoj. Zahvljujemo Trpnju, ravnatelju škole i svim djelatnicima. I posebna zahvala učenicima, dragoj djeci koji su bili publika za poželjeti. Od srca, pozdrav svima Vama iz Trpnja sa nekoliko fotografija…

Tatjana i Željko, MEDUSi

škola Trpanj učenici učenici 2

Tatjana kod ravnatelja trpanj luka-trpanj-peljesac