Pozdrav – poezija

Biblioteka Medus ove godine slavi 10 godina rada i nakon produkcije 35 naslova domaće i svjetske književnosti u audio formatu sada nudimo i prvi papirnati uradak.

Poezija Tatjane Kadoić Grmuše u knjizi POZDRAV izbor je pjesama od samih početaka lirskog izražavanja autorice pa do najnovije. Zajedničko im je to što su ispisane u dahu.

Izmjenjuju se pjesme vezanog i nevezanog stiha, a opisuju ugođaje, prolaznost, prirodu, ljubav…

Izdanje sadrži i razglednicu s otisnutom naslovnom pjesmom POZDRAV, a kao nastavak ciklusa “POEZIJA PUTUJE” započetog prije 3 godine.

KITICA IMPRESIJE

“I preko malih rijeka mostovi postoje”, kao i ove pjesme koje nam Tatjana pruža kao dio sebe, svoje tople duše, na dlanu, kao most preko kojeg nas poziva u svoj život prijateljskim pozdravom dobrodošlice. U njima autorica iskazuje sve ono bitno što leži u njezinoj duši, sročeno u poeziju, jednostavnu i suptilnu istinu doživljaja kroz sva osjetila svog bića. Trenutačnom spontanošću, jednostavnošću jezika i stila, autorica nas podsjeća na kompleksnost putovanja kroz život i nesebično otkriva mostove preko kojih se lakše putuje tijekom života na kojem je često dobar putokaz i iskren, topao pozdrav. Zbirka pjesama nosi naslov “Pozdrav”, pozdrav u kojem se iščitava i razumije pozdrav dobrodošlice, radost i veselje susreta, odlaženja s vraćanjem, onog doviđenja, ali nikako zbogom zauvijek, pa čak ni prvoj ljubavi. Zato, draga Tatjana, dobro došla u ovaj lijep i bajkovit svijet pjesništva.

Nedjeljka Lupis, književnica

Uvez: meki,

Format: 12×18 cm,

ISBN:978-953-7227-29-6

Br.str. 56

Godina izdanja: 2012.

Izdavač: MEDUS BIRO – Biblioteka Medus,

Cijena: 69,00 kn