Ples sa Zibom u Ribnjaku

U organizaciji Ansambla suvremenog plesa VEM – Vesna Mimica – Ministarstva kulture i Centra mladih Ribnjak, 12. lipnja o.g. u Ribnjaku je održana prezentacija besplatne plesne radionice.

Radionica je bila inspirirana audio knjigom “Ziba – plava zvjezdica”, autorice Tatjane Kadoić Grmuša, održana je na dvije lokacije 1. i 2. te 8. i 9. lipnja u trajanju od 8 školskih sati, a bila je namjenjena svima koji su poželjeli poslušati novu priču, naslikati svoju zvijezdu i pokretom opisati njeno kretanje i sjaj.

Pod stručnim, inspirativnim i strpljivim vodstvom Sanje Hrgetić i Sanje Kocon Vranješ te uz ples petnaestak djevojčica od 6-10 godina Ribnjak se jučer pretvorio u pravu mliječnu stazu.

Izuzetan doživljaj ovoj originalnoj izvedbi uz glazbu i pokret dale su i brižno oslikane, izrezane i osmišljene zvijezde koje su male polaznice izradile i koristile tijekom plesne izvedbe.

Zanima li vas kako se gibaju Veliki Medvjed, Kasiopeja ili Orion, kako je mala Ziba našla svoje mjesto i kako je uspjela osmisliti svoju jedinstvenu vrtnju pogledajte video i uživajte u iznimnoj plesnoj izvedbi malih umjetnica.

Fotografije s radionice: