Tatjana Kadoić Grmuša

Tatjana Kadoić Grmuša, rođena 1965. godine u Zagrebu, pisac je književnosti za djecu i mlade. Po zanimanju ekonomistica, cijeli život bavi se pisanjem poezije i proze. Tijekom djetinjstva koje je provela u Zagrebu, mašta o svemiru i nebeskim prostranstvima. Prvi put u svojoj 16. godini prelazi Atlantski ocean brodom i upoznaje zastrašujuću i čarobnu prazninu u kojoj nalazi inspiraciju za svoj amaterski rad.

Emocionalni aspekt i involviranost u tokove društva prikazala je svojim aktivnim građanskim sudjelovanje u političkoj sceni 90-tih. Nakon toga radi komercijalne poslove, ne zaboravljajući svoju veliku ljubav prema sanjarenju i pisanju.

Svoju izdavačku kuću, Biblioteku MEDUS, pokreće 2002. godine u vrlo alternativnom okružju i formi.  Postaje prva književna producentica u Hrvatskoj koja se bavi publiciranjem audio knjiga. Sudjeluje sa svojom nakladničkom kućom MEDUS BiRO d.o.o. – Biblioteka MEDUS na mnogim sajmovima knjiga, Interliber sajmovima, surađuje sa udrugom za disleksiju i velikim brojem škola,knjižnica i vrtića. Od osnutka surađuje sa kazališnom družinom ‘Svarog’ koji su pomogli u izradi mnogih audio projekata.

Nakon nekoliko zahtjevnih godina i izdavanja preko 30 knjiga, domaćih i svjetski poznatih autora, izdaje prvu audio knjigu svoje poezije, a nedugo nakon toga izdaje i knjigu o Zibi, plavoj zvjezdici – u audio formatu. Zaljubljena u život i pustolovine, Tatjana Kadoić Grmuša nalazi inspiraciju u Svemiru, vječnom promatraču naših zbivanja. Knjiga o Zibi – plavoj zvjezdici tek je prva u trilogiji o Nebu i veličanstven je uzorak dugovječne ideje koja uvijek osvjetljava put jednog čovjeka.

Tatjana Kadoić Grmuša živi u Zagrebu, a najveći dio svog vremena i pisanja provodi u selu Viganj, na Pelješcu.